Feestweek Dorpskerk Maarssen 500 jaar

De Algemene Kerkenraad PKN Maarssen heeft een commissie ingesteld, bestaande uit leden van de Ark-gemeenschap, de Ontmoetingskerk en de Ichthus-gemeente, die aandacht gaat besteden aan 500 jaar Dorpskerk Maarssen. De Dorpskerk Maarssen is de moederkerk van de PKN Maarssen. Belangrijk om dit met elkaar en bewoners van Maarssen te vieren. De Dorpskerk Maarssen is een beeldbepalend gebouw in Maarssen met een rijke historie.
De commissie is enthousiast aan de slag gegaan en heeft een programma voor een feestweek van 8 t/m 14 september opgesteld.

Op zondag 8 september is er de kick-off met twee kerkdiensten respectievelijk om 09:30 uur en om 11:30 uur. De Ark en De Open Hof zijn dan gesloten. Onze vier predikanten leiden deze diensten. Twee om 09:30 uur en twee om 11:30 uur. Zij maken er inspirerende diensten van gebaseerd op 500 jaar Dorpskerk. Tussen de kerkdiensten door is er voor ontmoeting gelegenheid om koffie en thee drinken. Onze burgemeester is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Dinsdag 10 september cultureel/educatief programma met lezingen over het gebouw door architect Robert Guinee, het interieur door Hans van Bemmel van de Historische Kring Maarssen en het orgel met spel door organist Jaap Hoeflaken. De aanvang is 20:00 uur.
Donderdag 12 september feestelijk en cultureel programma met optreden van Wout Mout en Lucas van den Berg (trompet) Vocal Chord (zang) Carolina Ruiz en Anke Smits (piano en zang) en de Booming Big Band.(jazz en pop). De aanvang is 20:00 uur.
Zaterdag 14 september, aanvang 10:00 uur, rondleidingen in de kerk, orgelspel door o.a. organist Wilco Gijzen, optredens van Clamore (barok ensemble), oude-ambachtenmarkt met oude en speciale spelletjes voor de kinderen, Opoe van de brandweer en kraam Historische Kring Maarssen. Uiteraard zijn er ook versnaperingen. Om 12:00 uur is er een lunch met oud-predikanten en oud-kosters van de Dorpskerk met genodigden. Om 16:00 uur wordt de feestweek afgesloten met een drankje met de vrijwilligers van de feestweek.
Alle lagere scholen (groepen 7 en 8) uit Maarssenbroek en Maarssen-dorp zijn uitgenodigd voor een rondleiding in de kerk.
Van harte welkom om deze activiteiten bij te wonen.
Zet deze feestweek alvast in uw agenda.
Commissie Dorpskerk Maarssen 500 jaar,
informatie: Mario van Dijk,