Bijzondere diensten

Naast de reguliere kerkdiensten organiseert de Arkgemeente ook enkele bijzondere diensten.

Thomasviering Zondag 7 Mei 2017

Zondag 7 mei is er weer een Thomasviering in de Ark, start is 19.00 uur. Voorganger: ds Ina de Boon. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: ‘bevrijd om te worden wie je bent’ Jezus’ offer en ons geloof heeft ons bevrijd van de wet van de zonde. Wij zijn vrijgemaakt om te mogen worden, zoals God ons bedoeld heeft. Wij zijn vrij gemaakt, ongebonden, zonder angst om te mogen weten en ervaren dat we geliefd zijn, onvoorwaardelijk. Die ruimte die God ons geeft, is niet bedoeld om elkaar te benadelen, maar juist om elkaar lief te hebben. Ook persoonlijk geeft God ons de ruimte om Hem en elkaar lief te hebben. Heb God lief boven alles en je naaste als je zelf. De uitdaging is om onder leiding van de Heilige Geest in die vrijheid te blijven, … en om vrijheid niet in nieuwe wetjes te vertalen.

U bent van harte uitgenodigd

Thomasviering 12 februari

thomaskaarsOp zondag 12 februari is er wederom een Thomasviering in De Ark van 19.00-20.15 uur. Voorganger: ds Ronald Blokland. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: Eerlijk voor God en mensen. Eerlijk en open zijn klinkt zo eenvoudig. Maar wat als eerlijkheid je naaste kwaad kan doen. Wat als je verzwijgen alleen maar is om je zelf niet te laten kennen aan je naaste of aan God. Wat als zonde tussen jou en je naaste en God staan. Jezus roept ons op eerlijk en open te zijn, is dat zo? elkaar je zonden te belijden of minimaal aan God zelf. God gebruikt de eerlijkheid en openheid niet om ons te onderdrukken, maar juist om ons vrij te maken. In eerlijkheid, openheid en vergeving zit de paradox dat zij juist bevrijding en vrijheid geeft terwijl bitterheid, wraak ons juist gevangen zet. U bent van harte uitgenodigd

Thomasviering

In de avonddienst van 11 oktober 2015 om 19.00u zal er weer een Thomasviering zijn in de Ark. In de Thomasviering staat het zoeken van God centraal. De kern van de dienst vormt de vrije ruimte, waarin de mogelijkheid bestaat God te zoeken in de stilte, in het aansteken van een kaars, voorbede te vragen, een zegen te ontvangen. Een korte overdenking geeft richting om Gods grootheid te overdenken en te zoeken. De Thomasviering wordt afgesloten met het avondmaal, waarin we in een kring de verbondenheid met elkaar uitbeelden. Het thema van de Thomasvieringen staat in 2015 in het teken van het Koninkrijk van God Hoe wordt de kracht van Gods nabijheid zichtbaar in leven, sterven en opstanding van Jezus Christus? In deze dienst zijn we met het thema bezig in het licht van Pasen. Wat zien en wat ervaren we van Gods koningsheerschappij in onze werkelijkheid, hier en nu? Hoe verandert onze kijk op de Toekomst, die naar ons toekomt? We worden uitgedaagd te leven vanuit de hoop: "En toch!"
U bent van harte welkom en uitgenodigd.

Thomasviering

Zondagavond 17 april is er weer een Thomasviering. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema is dit keer Dienstbaarheid. Klik hier voor de uitnodiging.

 

Oecumenische diensten

Twee keer per jaar worden door de Ark met de Verrijzenisparochie gezamenlijke diensten gehouden.

Read more...x

Kinderkerstfeest

kinderkerkfeestKerstavond 24 december 19:00u: Kinderen zingen en spelen een  musical. Natuurlijk zingen we ook samen tijdens dit feest.

Thomasviering

Zondag 9 oktober is er in de Ark weer een Thomasviering van 19.00-20.15u. Voorganger is ds Jan Wolswinkel. Een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof. Thema: Gezegend ben je! Op verzoek uit de gemeente is het thema: 'Gezegend ben je!'. Wat is zegenen eigenlijk? Is het iets heel ver weg of vinden we het terug in het dagelijks leven. Bij zegenen denken we aan; Goed spreken over iemand; hem/ haar de eer geven

(zoals bv de lofprijzing naar de Heer); het beste wensen; je verbinden met iemand; Als je iemand zegent, wil je verbonden zijn met die ander; de extra mijl met die ander willen gaan. Zoals ook de Vader ons heeft gezegend door Zijn Zoon. De Zoon die die extra mijl ging, die het voor ons op nam.
U bent van harte uitgenodigd

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.