Bijzondere diensten

Thomasviering 6 mei 2018

Thomasviering: een viering voor zoekers naar God, voor mensen die verlangen naar stilte, gebed en geloof: zondag 6 mei in de Ark, van 19.00-20.15 uur, voorganger: ds Ronald Blokland. Thema: Leven na dit leven. Het is bijna Hemelvaart. Jezus is opgenomen in de heerlijkheid van God. Dat richt onze ziel en onze geest op de hemel. De dingen die boven zijn zoals Paulus zegt. Jezus zei vlak voor zijn dood dat hij heen ging om ons een plaats te bereiden. En: In het huis van Mijn Vader zijn vele woningen. Het troost en versterkt onze hoop dat wij niet verdwijnen in een zwart gat. Of is het meer dan hoop? Is er “bewijs”?

Er zijn veel berichten over zogenaamde bijna-dood-ervaringen. Mensen verkeren in een verhoogde staat van bewustzijn in een coma en zelfs als ze hersendood zijn. Dit was ook het geval bij dr. Eben Alexander, hersenchirurg. Hij kreeg een zeldzame hersenvliesontsteking en raakte in coma. De CT scan toonde een totale uitval van alle hersenfuncties aan. Op de zevende dag opende hij zijn ogen. Hij kon zich toen niets meer herinneren van zijn leven vóór de coma. Maar wel wat hij tijdens die zeven dagen helder had meegemaakt. Bewustzijn hangt blijkbaar niet af van het al of niet functioneren van ons brein.

U bent van harte uitgenodigd

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.