Zangdiensten

 

Binnen de Arkgemeente wordt  gedurende reeds een lange reeks van jaren op de 4e zondagavond van elke maand m.u.v. de zomermaanden een zangdienst gehouden.

Aanvang 19.00 uur.

In het verleden gebeurde dit onder "de vlag" van de Evangelisatiecommissie ,vanaf 2016 worden deze diensten georganiseerd door de Zangdienstcommissie De Ark .

Tijdens deze zangdiensten wordt er veel samen gezongen , wordt er een korte meditatie gehouden en wordt er medewerking verleend door velerlei koren, muziekensembles e.d.

Hieronder vindt u meer informatie over diverse zangdiensten die in het verleden werden georganiseerd en evt. binnenkort worden gehouden.

In de Agenda en op de homepage van deze website vindt u , voorzover aan de orde, recente informatie en verdere aankondigingen .

Voor ( nog) meer info kunt u terecht bij Ria Kraal  ( telef.  553242) en/of Arjen Vlug ( telef. 569208).

Blackgospel koor Miracles in zangdienst

Op zondagavond 24 maart is er weer een zangdienst in kerkcentrum de Ark in Maarssenbroek en dit keer met de black gospel koor Miracles uit Woerden. Het koor bestaat uit een groep van diverse mensen, jong en oud, met en zonder religieuze achtergrond, die door het zingen van blackgospel liederen het geloof op een levendige manier uitdragen. De rode kleding, de passie voor muziek en geloof en een uitstekende begeleidingsgroep zorgen voor een feestelijke zangdienst. De korte meditatie met het thema “God houdt wel van een feestje” wordt verzorgd door Dhr Rinus van Kuil, oud voorganger van de CAMA gemeente in Maarssenbroek. De dienst begint om 19.00 uur en na afloop staat de koffie, thee en limonade klaar. Liturgie

Zangdienst met Vocals ChoirWorx 24 februari

De Vocals ChoirWorx is een nieuw koor van de bekende dirigent Maarten Wassink met 20-25 enthousiaste en getalenteerde zangers en zangeressen uit heel Nederland. Binnenkort gaan zij een tournee maken door Nederland maar eerst komen zij op zondag 24 februari een feestelijke dienst in De Ark verzorgen o.l.v. Maarten Wassink en passende muzikale begeleiding. Natuurlijk is er ook plaats voor een aantal mooie samenzang liederen. De zangdienst begint om 19:00 uur.

Young Messiah in de Ark op 11 november

young Messiah posterTom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk komt opnieuw naar de Ark. Op zondagavond 11 november is er weer groot projectkoor dat ondersteund wordt door The Choir Company en topmusici op viool en cello. Geniet van prachtige liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah". Voor de pauze is er een selectie van de mooist Tom Parker arrangementen aangevuld met muzikale uitstapjes en wereldberoemde melodieën zoals "Conquest of Paradise". Het concert begint om 19.30 uur en de toegangskaarten kosten 20 euro per stuk en zijn te bestellen via www.events4christ.nl . Kaarten in de voorverkoop zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij Arjen Vlug (tel 0346-569208) en kosten dan respectievelijk 17,50 (volwassenen) en 10,00 (kinderen) euro. Aan de zaal zijn de kaarten 2,50 duurder. Wees er snel bij want de vorige keer was de zaal met 350 belangstellenden uitverkocht

Meezingdienst

level4 fotoZondagavond 20 januari werd voor de tweede keer de Top10 Meezingdienst gehouden in de Ark. Er waren 73 inzendingen binnengekomen met mensen die hun 5 favoriete christelijke nummers hadden opgegeven. Hiervan is er een Top 10 van meezing liederen gemaakt die in de zangdienst van 20 januari gezongen werden door ca 150-200 enthousiaste aanwezigen. De muzikale begeleiding was in de uitstekende handen van de band Level 4 en de orgelspelende voorganger Erick Versloot. Lijst top 25

Zangdienst met Rob van Dijk en Trumpets of the Lord

Op zondagavond 28 oktober is er een zangdienst.in De Ark waarbij de muzikale leiding in handen is van Rob van Dijk. Behalve dirigent van twee Maarssense koren (Needed en Route 66) is Rob ook de dirigent van de Trumpets of the Lord uit Hoofddorp. Dit koor bestaat al meer dan 40 jaar en heeft o.l.v. Rob heel gevarieerde optredens meegemaakt met bekende artiesten. Kom kijken en luisteren met hoeveel enthousiasme dit koor haar bruisende repertoire (gospels, negrospirituals en musical liederen) neerzet Het thema van de zangdienst is ‘Wintertijd!?’ en dit wordt verder uitgewerkt door de wijkpredikant Ronald Blokland. Wilt u deze stimulerende dienst ook meemaken, kom dan om 19:00 naar De Ark. Liturgie

Kerkdienst gemist/live

Klik hier voor Kerkdienstgemist
 Beluisteren van een kerkdienst of liturgie downloaden? klik hier

Contact

Hartelijk welkom op de website van de protestantse wijkgemeente De Ark in Maarssenbroek.

Wij hopen dat u hier vindt wat u zoekt.  Bovenaan onze website vindt u de indeling met de menustructuur die u op weg zal helpen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u het vinden via de zoekoptie of vul het Reactieformulier in.