Projecten

Familie Kuiken helpt Sri Lanka

Voor Gerrit en Marianne Kuiken en hun kinderen uit Duivenkamp was de watervloed in Azië en met name in Sri Lanka -  ook een persoonlijke ramp. Zij hebben immers al bijna twintig jaar lang innige contacten met dit eiland dat bijna zo groot is als Nederland, maar met een in hoofdzaak zeer arme bevolking. Met 31.000 doden en 1 miljoen daklozen is Sri Lanka na Indonesië tweede op de lijst van meest getroffen gebieden. De twee door hen geadopteerde  kinderen komen er vandaan en ze gaan er regelmatig naar toe om hulp te bieden en projecten op te zetten en te begeleiden.

stenenfabriekStenen malen
"We willen verder gaan met het project wat we daar al hebben opgezet", vertelt Gerrit, het is een steenfabriek die na de ramp erg in de belangstelling staat. Er komen nu steeds meer orders binnen en dat is toch ook weer een goed teken. Het ligt in de bedoeling dat wij voor het fabriekje een pers kopen zodat ze meer stenen in kortere tijd kunnen maken. Verder willen wij geld schenken om een trekker te kopen voor het vervoer van grondstoffen en partijen stenen.

Deze acties vinden vanwege familie- en vriendschapsbanden voornamelijk plaats in Vavuniya (1e pijltje), centraal gelegen aan een spoorlijn en in het noorden van Sri Lanka. Maar er zijn contacten met Negombo (2e pijltje), een dorp aan de oceaan, een 40 kilometer boven Colombo. Dit dorp lag redelijk veilig ten opzichte van de Tsunami en er zijn weinig doden gevallen. Wel zijn door de hoge golfslag alle huisjes aan de kust verwoest. Begrijpelijk dat de mensen nu van de van afvalhout en leem gebouwde hutjes af willen en stenen nodig hebben om een huisje te bouwen. En hulp van giro 555 gaat allereerst naar de zwaarst getroffen gebieden. Een huisje van 6 bij 3 meter kost ongeveer 600.-, zegt Gerrit en vervolgt: "Ook willen wij helpen om stukken grond te gebruiken voor de teelt van groenten voor henzelf, maar ook om de verkoop van die producten ter hand te nemen. Verder willen wij een werkplaats opzetten, zodat men elkaar kan helpen bij het opknappen en verbouwen van huisjes. En als er geld genoeg is, zullen we proberen elektriciteit naar de mensen te brengen. Maar onze grootste droom is op dit moment om voor de allerarmsten woningen van steen te kunnen realiseren"

image004Geld nodig
Gerrit vraagt ons: Om deze mensen te kunnen helpen, hebben wij geld nodig. Geld dat voor 100 % in het land zelf besteed zal worden zonder tussenkomst van organisaties. Wij vragen u vriendelijk ons te willen helpen met een gift en weet dat mensen u daar hun hele leven dankbaar voor zullen zijn. Wij weten niet wat echte armoede is en hun hartelijkheid en gastvrijheid is daarom des te meer ontroerend. Wij kennen het land en de mensen goed en hun droom en wens voor een beter leven is onze droom geworden. Wij hopen dat u ons wilt helpen om deze droom waar te maken. U kunt uw gift overmaken op postgirorek. 1226595, t.n.v. G. Kuiken, Duivenkamp 132, 3607 AG Maarssen (tel. 0346-564586). Onder vermelding van: Hulp Sri Lanka.

Meer informatie kunt u verkrijgen via:
De website
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.