Kerk in actie (ZWO)

Dorcas voedselactie 2016

dorcasOp zondag 9 oktober deelt de werkgroep Kerk in Actie tassen uit voor de jaarlijkse Dorcas voedselactie. We willen u weer vragen om een boodschapje extra te doen! De voedselpakketten die Dorcas hiervan samenstelt, worden nog voor de Kerst uitgedeeld in de volgende landen: Albanië, Moldavië, Roemenië, Hongarije, Oekraïne, Rusland, Zuid-Afrika en Lesotho. Dit zijn ook de landen waar Dorcas voedselzekerheidsprojecten uitvoert. Zo komen de pakketten via lokale partners terecht bij mensen die niet zelf in hun eigen voedsel kunnen voorzien, zoals ouderen, mensen met een handicap en chronisch zieken. Wij vragen u de uitgedeelde tassen of een willekeurige eigen tas/doos gevuld met (enkele) levensmiddelen van het lijstje weer in De Ark te komen inleveren.

U kunt de boodschappen uiterlijk inleveren op: Zondag 30 oktober. Verzamel alleen producten die ten minste houdbaar zijn tot mei 2017.
U kunt uit onderstaande lijst producten kiezen:
2 x zonnebloemolie (plastic, 1-literfles); 1 x Liga (geen Milkbreak); 1 x theebiscuitjes; 1 x blik limonadesiroop (geen plastic fles); 2 x groenten in blik (800 gram, geen glas); 2 x witte of bruine bonen in blik (800 gram, geen glas); 1 x blik fruit (800 gram); 3 x rijst (zak/pak 1 kg.); 3 x pasta (zak/pak 500 gr.); 1 x suiker (zak/pak 1 kg.); 2 x jam; 2 x doosje (vruchten) thee; 2 x tandenborstel; 2 x tandpasta.
Mocht u wel graag met de actie mee willen doen, maar bent u niet in staat om een boodschap te doen of producten bij ons te brengen, dan zijn er nog twee mogelijkheden. Er kan op internet een boodschap/donatie t.b.v. de Dorcas voedselactie worden gedaan, via de pagina webshop.dorcas.nl.
Als u wel producten heeft verzameld maar het lukt niet om ze in De Ark te brengen dan kan u Els van Wijland telefonisch benaderen om de boodschappen te laten ophalen.
Van wegens het succes van de afgelopen 2 jaar willen weten winkelactie herhalen. De winkelactie wordt dit jaar gehouden in supermarkt Hoogvliet te Boomstede en vindt plaats op vrijdag 4 november van 13-19 uur en op zaterdag 5 november van 10-16 uur. Dus kijkt u in uw agenda of het lukt om 2 uurtjes mee te werken aan de actie in de winkel. Of kom gezellig langs en nodig mensen in uw omgeving uit voor een extra boodschapje in Hoogvliet te Boomstede!
Werkgroep Kerk in Actie,