Jaarlijkse voedselactie KiA!

KiaDe werkgroep KiA van De Ark-gemeente organiseert de actie sinds vorig jaar anders dan daarvoor. Wij willen er als gemeente aan bijdragen dat het voedsel lokaal kan worden gekocht. Daarmee stimuleren we de plaatselijke economie, het scheelt kosten voor het transport en spaart ook nog eens het milieu, waardoor de voedselactie duurzamer is. Zending over grenzen is een christelijke organisatie die op deze manier werkt en is ANBI geregistreerd. Al 40 jaar biedt Zending over grenzen hulp aan duizenden kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa.

Ook dit jaar hoopt zij 30.000 voedselpakketten te verspreiden. In de pakketten zitten belangrijke en bekende producten uit het betreffende land, zoals meel, rijst, havermout, macaroni, gist, olie, suiker, zout, thee, snoepjes en chocolade.

Op verzoek krijgen de mensen ook een bijbel of christelijk boek aangeboden. Eén voedselpakket heeft de waarde van € 25,-.
Wij bevelen deze actie van harte bij u aan! Elke bijdrage is een steun in de rug voor de allerarmsten in Oost-Europa. Op zondag 13 oktober krijgt u van ons een klein aandenken uitgereikt om uw bijdrage in te doen. Mocht u dit moment missen, alle bijdragen zijn welkom tot het einde van de actie op zondag 10 november. Meer informatie kunt u vinden op de website van Zending over grenzen, www.zendingovergrenzen.nl