Kindernevendienst

De kindernevendienst is er speciaal voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar. Tijdens de kerkdienst is er de gelegenheid om met de kinderen in een aparte ruimte te zitten en te luisteren naar een Bijbelverhaal op eigen niveau. Dit sluit meestal aan bij één van de lezingen uit de bijbel van die dag in de kerk. Er wordt dan ook samen met de kinderen gesproken over het verhaal en meestal wordt er een leuke verwerking gemaakt naar aanleiding van het verhaal.  Soms zingen we ook nog wat liedjes met de kinderen.

De groepen zijn onderverdeeld naar leeftijd. Er is een groep voor de kinderen van groep 1 t/m 4 en een groep voor de kinderen van groep 5 t/m 8.

De kindernevendienst is er het hele jaar door, ook tijdens de zomervakantie. Er wordt dan wel gewerkt volgens een aangepast rooster.

Soms komt het voor dat er een speciale jeugddienst is. In dat geval is er alleen kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 4.

Contactpersoon: Marije van Asch

Adventsproject Kindernevendienst

Voor deze adventsperiode krijgen alle kinderen van de kindernevendienst (KND) thuis een tijdschrift. In dit tijdschrift staat voor alle zondagen van advent en voor kerst een verhaal met een mooie illustratie en daarnaast tips om met het verhaal aan de slag te gaan. Dit verhaal wordt ook verteld tijdens de KND in de kerk. Het is trouwens nog steeds leuk om naar de KND te komen, want daar worden andere werkjes gedaan dan in het tijdschrift.

Heb je geen tijdschrift? Hieronder vind je per week het materiaal uit het tijdschrift.

1e Advent, 29 November 2020

Het thema van Advent is dit jaar “Dicht bij het Licht”. Johannes besluit een boek te schrijven over Jezus. Dat is niet makkelijk, maar elke week komt hij een stapje verder. De tijd van Kerst ...
Verder Lezen