Markten & braderieen

Jaarlijks wordt er een braderie en een kerstmarkt gehouden in en rondom De Ark .

De Oranjebraderie
Op Koningsdag wordt er rondom de Ark een grote Oranje-braderie georganiseerd. Ook bij de kinderboerderij Otterspoor zijn er elk jaar diverse activiteiten en samen met de Ark vormen zij een zeer belangrijk deel van de Oranjefestiviteiten op Koningsdag in Maarssenbroek met er omheen twee vrijmarkten voor kinderen. 
 
Niet alleen de netto geldopbrengst is belangrijk, maar ook de sfeer tijdens en rondom deze gebeurtenis. Deze ontstaat door de belangeloze inzet van, bij elkaar opgeteld, meer dan 100 vrijwilligers. De bedoeling is dat iedere bezoeker zich welkom en op zijn gemak voelt in de Ark.

Voorafgaand aan de Oranjebraderie worden er inzamelavonden van allerhande goederen, kleding, boeken e.d. gehouden. Deze ingezamelde goederen worden te koop aangeboden op de kramen van het Waterlooplein, de curiosa-, boeken- en kledingmarkt. Daarnaast zijn er altijd bloemen en planten en het nodige voor de inwendige mens te verkrijgen.


Kerstmarkt

Ook de Kerstmarkt is inmiddels een “vaste” activiteit in en vanuit de Arkgemeente resp. Kerkcentrum De Ark in de wijk Duivenkamp in Maarssenbroek. De kerstmarkt wordt ( uiteraard) in een weekend van de maand december georganiseerd.